donderdag 7 april 2016

Laatste week



Op vrijdag 8 april zit het er alweer op, mijn stageperiode bij Henri BV. Vanaf augustus tot april heb ik 1000 uur stage gelopen waarin ik veel leuke en leerzame dingen mocht doen!

Allereerst heb ik hier mijn 3 schoolopdrachten mogen uitvoeren waarin ik een marktonderzoek  naar de vraag van vegetarische K&K maaltijden heb gehouden, een promotie bij van Heinde heb gedaan en de vindbaarheid heb verbeterd van onze filmpjes op Youtube. Aangezien de 3 opdrachten met een voldoende zijn behaald heb ik de opleiding Marketing & Communicatie succesvol afgerond! J Na de zomervakantie ga ik de overstap maken van MBO naar HBO met de 4 jarige opleiding Small Business & Retail Management.

De leukste dingen tijdens mijn stagetijd waren toch wel het staan op de beurzen en het organiseren van activiteiten zoals het personeelsfeest en de lunch!




vrijdag 1 april 2016

Week 22




De op een na laatste week van mijn stageperiode bij Henri stond vooral in het teken van het organiseren van een lunch na afloop van het project Living the Brand. Zoals ik al in mijn vorige blog had vermeld kregen Floortje en ik de taak om een lunch te organiseren voor zo'n 60/70 man van ons bedrijf. Ontzettend leuk dus waar een hoop bij komt kijken!

Dingen zoals het bepalen van de locatie, de boodschappen inschatten, huren van materialen en een recept maken van de salades die we hebben gemaakt kwamen aan bod. Het was een hoop gepuzzel aangezien er strikte regels gelden binnen de productie. De materialen zoals banken, tafels, theekannen en broodmanden hebben we gehuurd bij het t' Arendje in Drunen.

Uiteindelijk kregen de werknemers het volgende om te benuttigen:
  • Een tomatensoep met balletjes/champignonsoep
  • Juice orange
  • Een quinoa salade met rode biet en geitenkaas
  • Een bulgur salade met beenham
  • 1 á 2 pistoletjes met allerlei beleg
  • Komkommers/tomaatjes
Achteraf kregen we vele leuke reacties op de lunch. 1 minpuntje; 110 pistooltjes voor 60/70 medewerkers bleek iets te weinig te zijn. Een leerpuntje dus.


Het leuke aan het organiseren van de lunch was dat we zelfstandig te werk moesten gaan. We kregen dus veel vrijheid in wat we deden en bestelden. Zeker als je daarna vele positieve reacties krijgt is dat natuurlijk extra leuk!







vrijdag 25 maart 2016

Week 21



Een erg drukke week op stage deze week aangezien Floortje (nieuwe stagiair) en ik de taak kregen om een lunch te organiseren voor onze medewerkers. De bedoeling is dat na afloop van een project de medewerkers van Henri gezamenlijk eten. Hierbij komt natuurlijk veel kijken aangezien we zo'n 60 medewerkers hebben.

We hebben besloten om de lunch in de gang te houden aangezien we dan aan 1 lange tafel kunnen zijn. Dit is wel zo gezellig. De tafels en stoel huren we bij het Arendje in Drunen net zoals de theekannen en broodmanden. We hebben een ontzettend grote lijst gemaakt met de benodigdheden die we nodig zullen hebben. De mensen krijgen 1/2 pistooltjes, 1 bakje soep (keuze uit tomatensoep en champignonsoep) en een salade (bulgur salade en een quinoa salade).


Het verslag over de lunch vind je in het volgend weekbericht!


vrijdag 11 maart 2016

Week 20



Deze week heb ik een grote vooruitgang gemaakt aan mijn schoolopdracht. Ik heb 10 social media onderzocht met antwoord op de volgende vragen:

- Hoeveel gebruikers heeft het social media?
- Wat is het geografisch gebruikersgebied?
- Hoeveel uploadmogelijkheden heeft het?
- Is het social media geschikt voor het bedrijf?
- Wat is zijn de gebruikerstoepassingen?

Vervolgens heb ik een PowerPoint gemaakt waarin ik scores heb gegeven aan elk social media. Hiermee heb ik bepaald dat ik on Youtube account ga verbeteren. Ik ga proberen om meer views te krijgen per filmpje. Dit ga ik doen met behulp van een aantal dingen:

- De titel, beschrijving en de tags verbeteren/vergroten.
- Afspeellijst toevoegen.
- Annotaties toevoegen.
- Een ondertiteling maken bij een aantal filmpjes.

Op 22 maart moet ik het inleveren.

Verder heb ik de opdracht gekregen om een groepsindeling te maken voor het project Living The Brand met dit als resultaat:




Ook het weekbericht moest deze weer gemaakt worden.



maandag 29 februari 2016

Week 19




Deze week heb ik een begin gemaakt aan mijn derde en tevens ook laatste opdracht vanuit school. Deze opdracht staat in het teken van het maken van een verbeterplan voor social media. Aangezien we bij Henri al veel aan social media doen moet hier dus wel even over nagedacht worden. 22 maart is de dag dat het ingeleverd moet worden.



Op vrijdag kwamen er 18 teamleiders van de pastaketen Julia's op bezoek bij Henri. René de Lange had ze uitgenodigd om ze wat te vertellen over ons bedrijf. Ook gaan we nieuwe sauzen verkopen aan Julia's en deze wouden ze graag aan de teamleiders laten proeven. René had mij gevraagd om hem die dag mee te helpen.



vrijdag 19 februari 2016

Week 18



Van 15 tot 19 februari zat ik weer een weekje op kantoor. De week ervoor was het carnaval dus had ik een week vrij.

Aangezien ik een week vrij was waren er genoeg dingen te doen deze week namelijk:

- Het inleveren van mijn schoolopdracht.
- Het maken van een poster
- Prijslijsten opsturen (nog van de Horecava)
- Weekbericht


Het inleveren van mijn schoolopdracht.
Zoals ik in mijn vorige blogbericht al had geschreven, voor mijn promotieplan heb ik een demo gegeven bij de versmarkt Van Heinde in Den Bosch. De dag was goed verlopen en ik heb zo'n 30 kant en klaar maaltijden verkocht. Aangezien het zo ontzettend rustig was is dit nog een hoog aantal. Op dinsdagmiddag ben ik naar school gegaan om mijn opdracht in te leveren.




Het maken van een poster
Voor Hans de Kruijf (een van onze accountmanagers) kreeg ik de taak om een poster te maken aangezien hij een demo had in Assen. Op de poster moesten onze Fingerfood gerechten staan. Het resultaat ziet je hieronder. (links).




Prijslijsten opsturen (nog van de Horecava)
Tijdens de Horecava (zo'n maand geleden) hebben we veel potentiële klanten gesproken. Bij vele is het de bedoeling dat we ze informatie opsturen zodat ze het een en ander weten over ons assortiment. Die taak lag bij Felice en mij. Aan de ene klant sturen we een mailtje met de prijslijst en aan de andere sturen we een doosje met de prijslijst op.

Weekbericht
Op de donderdag ben ik aan de slag gegaan met het maken van het weekbericht.













donderdag 28 januari 2016

Week 17



Week 17 van mijn stage. Deze week ging er veel aandacht aan mijn schoolopdracht. Deze periode moet ik een promotieplan maken. Ik heb tot 16 februari de tijd.

Felice vertelde mij ik onze Henri Up maaltijden moet gaan promoten op een willekeurige manier. Ik heb bedacht om een standje neer te zetten bij van Heinde, waar onze producten namelijk verkocht worden. Els heeft geregeld dat ik daar op 11 of 12 februari terecht kan. Ook ga ik op Facebook een bericht plaatsen en promoten van onze Henri Up maaltijden.

Voor deze promotie moet natuurlijk van alles geregeld worden:

Stappen
1. Communiceren met Els over van Heinde.
2. Ontwerp in Photoshop maken voor een Flyer.
3. Ontwerp in Photoshop maken voor een Poster.
4. Ontwerp in Photoshop maken voor Facebook, Twitter en Instagram. (zelfde ontwerp)
5. Bericht op Facebook promoten.
6. Maaltijden regelen via Verkoop binnendienst.
7. Informatie over de gemiddelde verkopen van de Henri Up maaltijden bij van Heinde.
8. Promotiemateriaal regelen met verkoop binnendienst.


 
Ik kan hier dus tot 16 februari goed mee vooruit!

vrijdag 15 januari 2016

Week 16



Week 16 van mijn stage, en wat voor week! De Horecava stond namelijk op het programma. Ook dit jaar stonden wij weer met een ontzettende mooie stand op dit jaarlijks horeca evenement.


De Horecava duurt van maandag t/m donderdag. Aangezien we dit jaar nog een andere stagiaire hebben mocht ik er 2 dagen zijn, dinsdag en woensdag. Op deze 2 dagen stond ik in de kas, een gedeelte van onze stand. Hier serveerde ik onze kersttomatensoep.

Het was de bedoeling dat we het verhaal achter de tomatensoep duidelijk maakten aan iedereen. Dit was namelijk dat deze tomatensoep gemaakt wordt van resttomaten. Tomaten die gescheurd, gedeukt of een andere kleur hebben worden normaal gesproken allemaal weggegooid, dit is natuurlijk ontzettend zonde. Vandaar dat we een samenwerking hebben gezocht met het bedrijf Looije in Naaldwijk. Wij kopen deze resttomaten over en stoppen ze in onze soep.






Verder serveerden we nog wat fingerfood aan de andere kant van de stand. (zie foto hieronder)




Op donderdag en vrijdag ben ik bezig geweest met het verwerken van de visitekaartjes in Data Outlet. We hadden namelijk een kleine kas neergezet waar mensen hun visitekaart in konden doen, hiermee maakten ze kans op een kookboek. Aangezien we zo'n 150 visitekaartjes in de kas zaten is dit een tijdrovende klusje.

Iedereen kijkt gelukkig met een goed gevoel terug richting de beurs. We kunnen dus zeggen dat de Horecava 2016 voor Henri dit jaar geslaagd was!





                                         










maandag 11 januari 2016

Week 15



Stageweek 15 bij Henri Bv! De week voor de Horecava, hier was iedereen dus druk mee bezig.


Deze week ben ik gestart aan mijn opdracht voor school. Ik moet een promotie houden over onze Henri Up maaltijden. Later hier meer over.




Moodboard Henri Up Maaltijden


Op de vrijdag ben ik met Els op pad gegaan. Eerst zijn we naar Naaldwijk gereden waar we wat tomatenplantjes en tomaten hebben opgehaald. In Naaldwijk ligt namelijk het bedrijf Looije waar wij een reststroom tomaten overkopen die we in onze tomatensoep stoppen. Dit presenteren we ook op de beurs volgende week.

Nadat we deze spullen hadden opgehaald reden we door naar Amsterdam waar we volgende week een beurst hebben. In Amsterdam hebben we heel de dag aan onze stand gewerkt, foto's hiervan laat ik in het volgende weekbericht zien.

Komende dinsdag en woensdag ben ik ook te vinden op de Horecava, een verslag hiervan volgt!

Het verslag hiervan volgt nog!