maandag 30 november 2015

Week 10



Van 23 t/m 27 november zat ik weer een weekje op kantoor bij Henri.

In deze week was er op de dinsdag een Sinterklaasfeest georganiseerd door de personeelsvereniging van Henri. Helaas kon ik hier niet bij zijn omdat ik een rekentoets moest maken op school, tevens ook mijn laatste toets van mijn opleiding. Mij werd verteld dat het Sinterklaasfeest een groot succes was, hier een collage die ik heb gebruikt voor het weekbericht:




Naast het weekbericht ben ik ook weer bezig geweest met mijn schoolopdracht. Omdat ik nog niet helemaal klaar was om de enquêtes te verwerken ga ik dit volgende week voortzetten.

Verder heb ik opdrachtjes gedaan zoals:
  • De telefoon opnemen
  • Poster gemaakt voor Hans (zie foto)
  • Producten weggebracht naar van Heinde
  • Een aantal dingen regelen voor het Kerstfeest van 12 december.











vrijdag 20 november 2015

Week 9



Maandag 16 november rond 08:30 begon de 9de week van mijn stage. Een week waaraan ik heb gewerkt aan mijn schoolopdracht, voorbereidingen voor het Kerstfeest en aan het opstellen van een break-evenpoint. Ook heb deelgenomen aan een verkoopbespreking en ben ik naar de opening van Van Heinde geweest.

Enquête
Ik ben bezig geweest met het verwerken van de enquêtes in SPSS zodat ik grafieken in mijn opdracht kan toevoegen. Dit is een behoorlijke klus dus rond dit volgende week pas af. De week erop maak ik een PowerPoint zodat ik netjes 2 weken voor tijd klaar ben.

Kerstkaart
In de Kerstkaart die we naar ons personeel hebben gestuurd stond in dat ze mij moesten mailen voor aanmelding. Ze geven dan op met hoeveel ze komen en hoe oud de kinderen zijn. Dit houd ik netjes bij in een Excel bestandje.

Hotpot
We gaan iets nieuws introduceren bij Henri, namelijk een hotpot met erwtensoep die we in benzinestations neer gaan zetten. Hier moest een break-evenpoint voor worden gemaakt zodat men weet vanaf welk punt we winst gaan maken. Ik heb een break-evenpoint gemaakt voor de volgende gegevens:

  • Verkoopprijssoep: €2,75, Kosten Hot Pot per jaar: €250 
  • Verkoopprijssoep: €3,95, Kosten Hot Pot per jaar: €250
  • Verkoopprijssoep: €2,75, Kosten Hot Pot per jaar: €375
  • Verkoopprijssoep: €3,95, Kosten Hot Pot per jaar: €375

Verkoopvergadering
Op dinsdag heb ik deelgenomen aan een verkoopvergadering, dit was natuurlijk ontzettend interessant. Tussen 09:00 tot 14:00 werden de volgende dingen besproken/gedaan:
  • Evaluatie afgelopen jaar.
  • Presentatie informatie over inkoop van onze grondstoffen.
  • Producten werden geproefd/gekeurd.
  • Plannen komend jaar
  • Introductie nieuw product (dressings)




Van Heinde
Op vrijdagmiddag opende Van Heinde in 's-Hertogenbosch haar deuren en wij waren erbij. Van Heinde is een ontzettend mooie versmarkt met een groot assortiment waar onze kant en klaar maaltijden ook toe behoren! Vandaar dat we dus even gingen kijken hoe ze erbij lagen. (zie foto's).






Op naar de volgende week!

dinsdag 17 november 2015

Week 8



Week 8 was weer een redelijk drukke week. Ik zet mijn belangrijkste bezigheden eerst even op een rijtje. Vervolgens licht ik ze punt voor punt toe:

  • Enquête opstellen
  • Versturen van een Kerstkaart
  • Telefoon opnemen
  • Weekbericht maken

Enquête 
Voor mijn schoolopdracht ben ik dus aan het onderzoeken of er vraag is naar vegetarische kant en klaar maaltijden binnen de Foodservice. En of er dan vraag is naar producten op basis van groenten of naar producten op basis van vlees. Een onderdeel van dit onderzoek is het maken van een enquête. Ik heb met het maken van mijn enquête gebruik gemaakt van het programma Google Formulieren. Vanuit ons systeem Data Outlet heb ik een paar duizend mailadressen opgezocht en verstuurd. Ik heb er circa 100 reacties op gekregen. Klik op de volgende link om mijn enquête te zien:



Versturen van een Kerstkaart
Ik ben deze week ook bezig geweest om een Kerstkaart te versturen naar ons personeel. Op 12 december gaan we namelijk een Kerstborrel houden bij Henri voor het personeel en hun familie. Ook zal er die dag een rondleiding plaatsvinden bedoeld voor de familie. Aan mij de taak om de kerstkaart te maken (samen met Els), te drukken en te versturen. Ik heb er zo'n 80 verstuurd, een leuk klusje om te doen! Hierbij de gemaakte Kerstkaart:


Telefoon opnemen
Omdat mijn collega Annechiene Rijnen sommige dagen alleen op haar afdeling verkoop binnendienst zit, nemen Felice en ik voortaan de telefoon op. Dit omdat Annechiene het anders te druk krijgt.


Weekbericht maken
Om de 2 a 3 weken moet er weer een weekbericht worden gemaakt voor ons personeel. Ik krijg dan van het personeel input om dit vervolgens in het weekbericht te verwerken.


Weer een geslaagde week dus!







donderdag 5 november 2015

Week 7





Week 7 was een rustig weekje. Ik heb maar een beperkt aantal opdrachten gedaan, dit omdat ik weinig mails kreeg in vergelijking met vorige week.

Op maandag en dinsdag heb ik gewerkt aan 2 klusjes van Felice.

Voor Felice heb ik een planning in Excel gemaakt voor de folder Horesca. Dit is een folder waar we een advertentie in plaatsen met onze producten. We kunnen een filmpje met tekst in de advertentie plaatsen. Ik mocht zelf bedenken welke producten er in komen te staan en in welke maand. Ik heb natuurlijk wel seizoensgebonden producten bij de bijbehorende maanden gezet. Zo heb ik bijvoorbeeld de boerenkoolstamppot bij januari gezet en de spaghetti bolognese bij augustus.

Een voorbeeldje van zo'n advertentie in Horeca
Het 2de klusje was wat kopieer-plak werk. Ik moest namelijk in Data Outlet onze nieuwe producten toevoegen en onze oude producen (die uit het assortiment zijn) eruit halen. Hier was ik een aantal uur mee bezig omdat het er zo'n 500 waren.

De rest van de tijd heb ik me geconcentreerd op mijn kerntaak van school. Deze week heb ik de concurrentie-analyse en de DESTEP-analyse afgemaakt.


Vrijdag had ik vrij gevraagd wegens een begrafenis.