vrijdag 30 oktober 2015

Week 6



De 6de week van mijn stage begon op de woensdagochtend. Aangezien we ons niet aan de schoolvakantie's houden werken we met vrije dagen. Ik had dus maandag en dinsdag een vrije dag genomen.

Aangezien ik er maandag en dinsdag niet was stond mijn mailbox bij terugkomst goed vol. Hieronder een lijstje van de belangrijkste klusjes van deze week, het dik gedrukte licht ik later in het verslag toe:

- Teruggestuurde ansichtkaarten verwerken in Data Outlet (verwijderen/veranderen gegevens)
- Pakketjes opsturen met een prijslijst en een buffet USB.
- Weekbericht afmaken.
- Poster maken.
- flyer maken.
- Vergadering familiekerstborrel.

- En net zoals elke week moest ik weer een opdracht maken voor school.

Om de 2/3 weken is aan mij gevraagd om een weekbericht te maken voor het personeel. Hierin staan nieuwtjes zoals: nieuw in dienst, verjaardagen, recepten en nog vele andere onderwerpen die betrekking hebben op ons bedrijf. Hieronder een voorbeeldje van de 1ste pagina.




Verder kreeg ik een opdracht van Hans de Kruijf om een poster te maken. De poster moest gaan over de Pulled beef die we in het assortiment hebben. (zie foto rechts).

De flyer moest gaan over de verkiezing van de Top van Coop. De aardappelpuree met rode kool & appel van ons is namelijk genomineerd voor het beste product van het jaar! Vandaar heb ik een flyer gemaakt voor het personeel zodat ze er vanaf weten. Ik heb de flyer in de personeelskantine gelegd (zie foto links).





Weer een geslaagd weekje dus op kantoor!




vrijdag 23 oktober 2015

Week 5



Food Inspiration days 2015
Daar gaan we dan, de Food Inspiration Days 2015! Het thema van dit jaar was Reconnect. Het was de bedoeling dat mensen op de beurs elkaar weer ontmoeten door middel van food. Zelf hadden we dit jaar ook weer een stand, en wat voor een! De tomatensoep stond dit jaar in de belangstelling. Dit is ons nieuwe product waar een verhaal achter zit. Het is namelijk zo dat we tomaten gebruiken die normaal worden weggegooid omdat ze te rood zijn, een scheurtje in zit of beschadigd zijn . In plaats van weggooien gebruiken we ze voor de soep omdat ze nog gewoon erg lekker zijn. Onze stand was ook in het thema van de tomatensoep. Op de onder-verdieping konden mensen de soep proeven en op de boven-verdieping stond iemand die de ´slechte´ tomaten sorteerde van de rest. Deze werden vervolgens via een slang naar beneden gegooid. De tomaten ging rechtstreeks de pan in die Leon en Manon live klaar aan het maken waren. (zie foto onderaan) Naast de tomatensoep maakte we nog meer uit aan de mensen zoals:
- Risotto Milanse
- Bulgur salade
- Pompoensoep
- Pulled Beef

We serveerde de gerechten in de pauze's van de voorstellingen. Tijdens de voorstellingen waren we het eten aan het bereiden. Zelf ben ik op de 2de dag even binnen geweest in de zaal waar de voorstellingen waren. Het ging met name over trends van eten, astronomie (André Kuipers als gast)  en sport. Het ging daarbinnen dus niet alleen maar over eten wat ik vooraf dacht.


Op de Food Inspiration Days is het voor Henri zijnde meer de bedoeling om de naamsbekendheid te vergroten en het imago te verbeteren. Het is dus niet net zoals op de BBB beurs in Maastricht dat je het bedrijf echt staat te promoten. Het is dus een heel ander soort beurs.
Van woensdag tot vrijdag zat ik weer op het kantoor. In deze dagen heb ik Reflex afgerond (zie vorige weekbericht) en weer gewerkt met Data Outlet. Ook ben ik begonnen met de opdracht van school. Ik moet namelijk een marktonderzoek gaan houden binnen het bedrijf. Ik heb gekozen om de vraag naar vegetarisch eten te onderzoeken binnen de Foodservice. Ik heb tot 15 december 2015 de tijd om deze opdracht in te leveren.

Volgende week is het herfstvakantie, aangezien we niet aan schoolvakanties doen heb ik maandag en dinsdag vrij genomen. Woensdag tot en met vrijdag ben ik er dus wel gewoon




De buis waar we de tomaten ingooiden. Vervolgens werd er beneden soep van gemaakt voor de gasten.










vrijdag 16 oktober 2015

Week 4




Deze week van mijn stage was een week op kantoor. Deze week stond vooral in het teken van de 'Food Inspiration Days' die volgende week plaatsvind.


Op maandag kreeg ik gelijk een behoorlijke klus. Ik moesten alle producten overzetten in reflex, er werd mij verteld dat ik hier wel zo'n 20 uur mee bezig zou zijn. Ik had verwacht om aan het eind van de week de klus af te hebben gerond maar dat was tevergeefs. Doordat ik vele andere (belangrijkere) klusjes kreeg in de rest van de week lukte het me niet.



Op dinsdag kreeg ik een klusje van Els van Olphen om 2 etiketjes te ontwerpen voor de Food Inspiration Days. We gaan namelijk tijdens deze beurs tomatensoep en pompoensoep uitdelen in buisjes. Aan deze buisjes hangen we door middel van een elastiekje de etiketjes om te laten zien dat de soep van ons bedrijf is. (zie foto). Rond 14:45 uur moest ik me melden op school voor de eerste terugkom dag waar ik mijn eerste kerntaak kreeg. Ik heb tot 15 december 2015 de tijd om deze af te
ronden.



Eenmaal de stickers uitgeprint is het zaak om ze op de etiketten te plakken, 800 keer maar liefst! 400 keer de tomatensoep en 400 keer de pompoensoep. Dit was dus een behoorlijke klus waar ik wel wat uren mee bezig was.

Op donderdag ging ik verder met de stickers. Ondertussen werkte ik ook af en toe aan Reflex en pakte ik de telefoon op. In de middag kreeg ik een klusje van Hans de Kruijf om 50 doosjes te maken waar de Deli XL assortimentslijst, de Henri Prijslijst, een brief en een visiekaartje in moesten zitten (zie foto). Deze zijn bestemd voor de mensen die op de Food Inspiration Days interesse hebben in ons bedrijf.

Op vrijdag ronde ik het stickeren af en tevens ook het klusje van Hans. De rest van de dag ging ik verder met de mega klus in Reflex.




Volgende week maandag en dinsdag heb ik dus de Food Inspiration Days waar ik toch wel naar uit keek afgelopen week. Het verslag volgt!









vrijdag 9 oktober 2015

Week 3






Daar gaan we dan, de 3de week van mijn stage. En wat voor week! Even in het kort:
  • Maandag: BBB beurs in Maastricht.                          
  • Dinsdag: Opbouwen voor de Coop beurs in Zwolle.
  • Woensdag: De beurs van Coop.
  • Donderdag: Terug naar Drunen & kantoor
  • Vrijdag: Kantoor





Op de maandag ging ik dus naar de BBB beurs in Maastricht. Mijn allereerste beurs ooit! De BBB beurs is een beurs waar vooral mensen uit de horeca op af komen. Van goedkope cafetaria's tot chique hotels toe. Allemaal komen ze om zich te verdiepen in bedrijven waar ze misschien wel zaken mee kunnen gaan doen in de toekomst. Zelf hadden we een stand dat onder het bedrijf Deli Xl viel. Om 10:00 uur moest ik melden op de BBB beurs waar ik tot 18:00 ging proberen om zoveel mogelijk mensen te informeren over ons bedrijf. Ik stond samen met Hans de Kruijf (accountmanager) in een stand. Mensen die geïnteresseerd waren schreven we in ons beursboek of we kregen een kaartje van het bedrijf om ze vervolgens in ons bestand te zetten. Na de beurs ging we nog een hapje eten in het restaurant 'Flo'. Rond 20:00 uur ging de trein weer richting Den-Bosch. Een top dag.





De volgende dag was ik om 08:30 uur op kantoor om vervolgens naar het noorden te reizen. 1 uur en 3 kwartier zaten Marty Hasenbalg (kwaliteitsafdeling) en ik in de auto om naar het mooie Zwolle te gaan. In Zwolle hadden we namelijk op woensdag een Coop beurs waar vooral ondernemers van Coop bijeenkwamen om te kijken naar alle stands. Deze beurs was meer bedoeld om de relatie tussen Coop en de bedrijven goed te houden. Een echt verkooppraatje net zoals op de BBB beurs hoefden we dus niet te houden. Toen we rond 14:00/15:00 uur klaar waren met het opbouwen gingen we nog even naar het centrum om het een en ander te bekijken. 




Op woensdag was dus de beurs zelf, rond 08:00 uur moesten we aanwezig zijn om vervolgens tot 20:00 uur achter onze stand te staan. We deelden de stand samen met Padifood BV. We leveren Coop namelijk (samen met Padifood) de eenpersoons-maaltijden die we op de beurs ook lieten proeven aan de mensen. Wij doen meer de Hollandse gerechten en Padifood meer de Oosterse gerechten. We deelden rode kool met hachee en aardappelpuree uit samen met de mihoen met sate. Deze 2 maaltijden waren overigens ook genomineerd door de top van Coop voor de beste maaltijd van het jaar. Daarom hebben we ook flyers uitgedeeld om de mensen te stimuleren om op ons te stemmen. De uitslag is nog niet bekend. Van 20:00 tot 22:00 uur hebben we de boel opgeruimd en zijn we terug naar ons hotel gegaan.






De volgende dag zat het er alweer op voor ons in Zwolle. Rond 09.30 uur vertrokken we weer richting het zuiden. Helaas stonden we in de file dus vandaar kwamen we pas rond 11 uur aan bij het bedrijf. Eenmaal aangekomen op het bedrijf kreeg ik gelijk een klusje van Els van Olphen (marketing) om in Oisterwijk een aantal monsters te brengen. In de middag ging ik verder om de verzamelde e-mails en kaartjes in Data Outlet te zetten. 

Op vrijdag ging ik verder met het programma Data Outlet. Toen eenmaal alle e-mails in het systeem stonden kreeg ik weer een van de leukste klusjes op de werkvloer namelijk: pakketjes rondbrengen. Ik moest bij Zuivelexpress 3 mihoen afgeven en in Waalwijk 3 potjes schoolbordverf voor onze standbouwer Marcel. In de middag ging ik verder met een aantal andere klusjes rondom het bedrijf.

Weer een top week dus !!