donderdag 28 januari 2016

Week 17



Week 17 van mijn stage. Deze week ging er veel aandacht aan mijn schoolopdracht. Deze periode moet ik een promotieplan maken. Ik heb tot 16 februari de tijd.

Felice vertelde mij ik onze Henri Up maaltijden moet gaan promoten op een willekeurige manier. Ik heb bedacht om een standje neer te zetten bij van Heinde, waar onze producten namelijk verkocht worden. Els heeft geregeld dat ik daar op 11 of 12 februari terecht kan. Ook ga ik op Facebook een bericht plaatsen en promoten van onze Henri Up maaltijden.

Voor deze promotie moet natuurlijk van alles geregeld worden:

Stappen
1. Communiceren met Els over van Heinde.
2. Ontwerp in Photoshop maken voor een Flyer.
3. Ontwerp in Photoshop maken voor een Poster.
4. Ontwerp in Photoshop maken voor Facebook, Twitter en Instagram. (zelfde ontwerp)
5. Bericht op Facebook promoten.
6. Maaltijden regelen via Verkoop binnendienst.
7. Informatie over de gemiddelde verkopen van de Henri Up maaltijden bij van Heinde.
8. Promotiemateriaal regelen met verkoop binnendienst.


 
Ik kan hier dus tot 16 februari goed mee vooruit!

vrijdag 15 januari 2016

Week 16



Week 16 van mijn stage, en wat voor week! De Horecava stond namelijk op het programma. Ook dit jaar stonden wij weer met een ontzettende mooie stand op dit jaarlijks horeca evenement.


De Horecava duurt van maandag t/m donderdag. Aangezien we dit jaar nog een andere stagiaire hebben mocht ik er 2 dagen zijn, dinsdag en woensdag. Op deze 2 dagen stond ik in de kas, een gedeelte van onze stand. Hier serveerde ik onze kersttomatensoep.

Het was de bedoeling dat we het verhaal achter de tomatensoep duidelijk maakten aan iedereen. Dit was namelijk dat deze tomatensoep gemaakt wordt van resttomaten. Tomaten die gescheurd, gedeukt of een andere kleur hebben worden normaal gesproken allemaal weggegooid, dit is natuurlijk ontzettend zonde. Vandaar dat we een samenwerking hebben gezocht met het bedrijf Looije in Naaldwijk. Wij kopen deze resttomaten over en stoppen ze in onze soep.






Verder serveerden we nog wat fingerfood aan de andere kant van de stand. (zie foto hieronder)




Op donderdag en vrijdag ben ik bezig geweest met het verwerken van de visitekaartjes in Data Outlet. We hadden namelijk een kleine kas neergezet waar mensen hun visitekaart in konden doen, hiermee maakten ze kans op een kookboek. Aangezien we zo'n 150 visitekaartjes in de kas zaten is dit een tijdrovende klusje.

Iedereen kijkt gelukkig met een goed gevoel terug richting de beurs. We kunnen dus zeggen dat de Horecava 2016 voor Henri dit jaar geslaagd was!





                                         










maandag 11 januari 2016

Week 15



Stageweek 15 bij Henri Bv! De week voor de Horecava, hier was iedereen dus druk mee bezig.


Deze week ben ik gestart aan mijn opdracht voor school. Ik moet een promotie houden over onze Henri Up maaltijden. Later hier meer over.




Moodboard Henri Up Maaltijden


Op de vrijdag ben ik met Els op pad gegaan. Eerst zijn we naar Naaldwijk gereden waar we wat tomatenplantjes en tomaten hebben opgehaald. In Naaldwijk ligt namelijk het bedrijf Looije waar wij een reststroom tomaten overkopen die we in onze tomatensoep stoppen. Dit presenteren we ook op de beurs volgende week.

Nadat we deze spullen hadden opgehaald reden we door naar Amsterdam waar we volgende week een beurst hebben. In Amsterdam hebben we heel de dag aan onze stand gewerkt, foto's hiervan laat ik in het volgende weekbericht zien.

Komende dinsdag en woensdag ben ik ook te vinden op de Horecava, een verslag hiervan volgt!

Het verslag hiervan volgt nog!